where have u been?

2
Where have u been, kacang bean???!





Im here! Im here!


So many things happen. But its not an excuse to not update your blog Hanis! 



macam mana persiapan?

1
hoh??

lagi 3 bulan!! Ape bende pon x setel. Hoh!



Perlu risau or perlu bertenang?
Risau nanti sume bende kelam kabut. Abes sume x jadik. Risau tuh elok la jugak. At least kite sedar. Tapi kalo dah risau teramat sampai x boleh nak buat keja camner? Rugi jek. *ayat nak sedapkan ati. phewwwww~~~~

Bertenang. Setelkan satu satu. At last akan setel jugak sume bende. Nak kawen nih memang banyak dugaan cabaran. Senyum jek la. huhu. Benda x sangka pon boleh jadik. Macam 2 minggu lepas. Adek accident. Nak kene pakai duet jugak. Mase pon dah tergendala cket. Terpaksa tangguhkan plan plan nak pegi situ sini. Setelkan itu ini. So, senyum jek. Hahaha. Tak kan nak marah kat adek. "Apehal ko accident time time camni. Tunggu la aku abes kawen dulu." hahaha. Ni tak sayang adek namanyer. And sah sah kite marahkan ketentuan takdir. huhu. Elakkan. 

So, terima sume tuh dengan senyuman. Bende boleh setel. Cara kite tuh nak setelkan macam mane. Lambat or cepat. Buat slow slow. Jangan kelam kabut. Nasihat untuk diri sendiri ni sebenarnye. Sebab aku dah agak kelam kabut and tak tentu arah dah ni. Serabuttttt!!!

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!
tolongggg!!!!!!!!!


Banyak lagi x setel ni. Risau la jugakkkkkkkkk




doakan adam

0
Salam dears ,

Tanggal 7 September 2013 aku dapat kol. Dari ayah. Mase tu tengah makan. Fon aku letak dalam beg. X dengar. Kol ke empat baru aku angkat. Ayah kol marah marah nape x angkat kol. Aku dah sebak. X pernah ayah marah camni kalo aku terlambat angkat kol. Huhu. T__T

"Fon ade dalam beg. X pasan td. Along tengah makan. Nape ayah?"
"Adam accident tuh. Taw x?"
"haaaaaaaaaa!"

Terus bertambah sebak. Nasi dalam mulut terus xdapat telan. Air mate dah mule keluar. Aku cakap ngan ayah. Tanye tanyer lagi pasal adam. Macam mane dye? Macam mana jadik? Kat mane? Mase tu baru aku sedar yang adam kat perlis. Allah. Jaohnyer. Dye sorang sorang pulak tuh. Ade pon kawan kawan jek. Ayah kat sabah. Mak kat segamat.

Aduh. Macam mane nih. Tak pikir panjang terus aku ajak tunang pergi perlis. Dengan tersedu sedu menangis kat food court OU. Orang pandang pelik. Dah kenape korang nih. Bergadoh laki bini ke sampai nangis nangis. Huhu

"Jom. Saye nak pergi perlis. Nak tengok adam."
"Hmmm...nak tunggu bas lambat. Jom amek flight"

Dengan harapan tinggi menggunung. Kami balik. Nak booking tiket. Last last x boleh pulak. Sebab nak pegi within 1 hour. So x boleh beli online. Kene beli kat kaunter. OK fine. Jom pergi LCCT. Mase tu x pikir Mas dah. Konfem mahal. Harapan Air Asia pon still murah lagi kalau beli ondaspot pon.

Sampai LCCT. Tiket tinggal satu jek. Allah hai.. Tak keruan dah aku. ke hulu ke hilir pikir. Camne nih? Nak pegi sorang time tuh dah malam.

Lepas dah bincang. Decide. Tunang pegi dulu malam ni sorang. Aku pegi esok pagi. Sampai sane dye jemput aku. At least malam tu ade sorang tunggu adam kat labour room. Tunggu adam operate. Aku menunggu sambil berdoa. Menunggu setiap jam update dari tunang pasal adam. Tak tenang dibuatnyer malam tuh. Tido pon tido ayam jek.








"Semoga adam cepat sembuh. Sihat macam dulu. Walaupon ade kekurangannnya."
Be strong, Adam
amin