CERITE SEHARI SUNTUK 31 JULAI


ari jumaat aku dan ajk pendaftaran yang lain....(jijun,azmi,anep,syafiq,aeng,debo,pandan,paie,fatin) n ditambah plak ngan satu pasangan bahagia..k.a & k.a(kak atiqah.hehe). kitorang sume ade tugas khas tuk sambut sume peserta yang datang dan tolong daftarkan diorang kat uia kampus kuantan. kitorang sume bertolak kol 3. sebelom tu kol 2.30 kitorang berkumpul kat payung putih. aku just bagitaw cket2 ape yang diorang perlu buat bile dah kat sane nnt. bgtaw pasal borang tu n so on lah... gerak ngan 3 kete.


[kete aeng]
penghuninye adalah(jeng..jeng..jeng):
aeng sendiri, paie, fatin, debo, pandan.

[kete anep]
penghuninye adalah(jeng..jeng..jeng):
anep sendiri, aku(anis), syafiq, jijun, azmi.

[kete k.a]
penghuninye adalah(jeng..jeng..jeng):
k.a sendiri dan k.a(kak atiqah)

MySpace

geng kete anep dah sampai dulu dah kat uia. geng kete aeng sampai lambat cket..(boleh plak korang sesat ek??haha) n geng kete k.a sampai lambat jugak sebab diorang dah bgtaw awal2 dah nak gerak lambat cket...

sampai2 jek kat uia kitorang pon jumpe ngan alif..wakil dari uia. pastu jumpe ngan yus skali..yg lain2 aku x kenal. siap2 set kan tempat..meja dah ade dah cume nak susun2 borang tu jek. pastu x lama pastu datang la plak satu kelab nie nak daftar..name kelab tu kelab seri damai. yg x leh blahnyer sume kelab n persatuan yang daftar sumenyer dari sekolah rendah n sekolah menengah. univeristi nyer kelab banyak yg dah cancel penyertaan dah..sebabnyer dah dikuarantin.

lame pastu dalam kol 6 ptg kot. k.a bgtaw aku dye dapat mesej from jhepa suh batalkan program tuh. fuh..mak aih..! ape yg dah berlaku nie..ump dikuarantin??? aku blur sekejap. time tu la plak kan aku tgh serve kelab dari terengganu nie..yg aku pon dah taw awal2 dah udm pon terpaksa batalkan penyertaan sebab H1N1 gak. yang datang time tu cumelah dye nyer pengurus pasukan ngan dua orang budak comel yg baru berumur dalam 10 tahun kot...huhuhu. aku pon sembang2 lah ngan diorang jap. tgh2 sembang tu la aku dapat berita yang menyedihkan nie. nak wat camner??? aku pon terpaksa la ckap ngan kelab terengganu nie..
'kejohanan terpaksa dibatalkan'. penat aku susun ayat. dah la baru sampai jek diorang dah terpaksa terima berita nie.

heh..apasal ayat aku skema sangat nih???? ahh..abaikan.

sir pon dah suruh cancelkan gak program nie. jijun tepon yus pon same gak. terpaksa dicancelkan. lepas tu aku ngan kak tiqah pon sibok la tepon sume peserta yang dah daftar tu td. bgtaw kat diorang bnde yang same aku bgtaw kat kelab terengganu td. cianlak aku tgk budak comel 2 org tu. semangat tu datang jauh nak lawan. xpe la dik..lain kali ade lagi. program nie pon bukan nyer batal terus kan... ditunda jek. tapi xtaw la bile H1N1 tu ilang,.kan?kan?

eh?? balik ke cerita aku td..huhu. dah menyimpang dah.
ehemmm...kat mane td??..ok. tepon balik wakil kelab yang dah daftar tu. suh diorang dtg balik kat uia. amek balik duit penyertaan diorang. nak wat camnerkan. nak simpan tp x taw lagi bile program nie nak ade balik.

owhhh..terlupe plak cter pasal pandan. petang tu pandan demam. den, fatin g bawak pandan g klinik. pastu x sangke la plak kan kene tahan suspek H1N1. suhu dye tinggi..40 something kot.
malam tu gak bapak pandan amek dye balik kelantan.

mase dapat berita ump cuti seminggu. aku terus kol syira. kalo aku taw program nie nak batal aku dah ikot diorang kuar dah.huhu. jeles aku. waaa....nak ikot! diorang pon terkejutla sumenyer.hehe(ape kene la ngan bahase aku nie??) mmber2 aku yg kat uia pon dah putuskan nak g beli tiket terus. malam tu gak. tapi azmi..ko memang x leh bla. dye dah beli tiket awal2 dah. bas kol 1 pg malam tu gak. kuang asam nyer azmi.

tp aku memang nak tergelak abes la bile azmi g kmc(kuantan medical centre). dye demam plak aritu. tros la pg check. aku n jijun, anep, syafiq pon tunggulah. lame gak r azmi kene tahan kat dalam tu. wat pe ntah aku pon x taw. pas dye kuar tu...:

aku : camner ko azmi??
azmi : stress!!!!
aku : haa..pehal lak??
azmi : doc tu cakap..xde pape pon. cume stress jek.
aku : stress??? hahaha..bape kene??
azmi : rm 85.50 (ngan muke stressnyer). hadoi. lagi stress aku!
aku : (gelak...kehkehkeh) MySpace

azmi : $*$#$%^* menyesal aku masok. lari bajet dowh..

giler la. aku rase doc2 kat kuantan nie sumenyer stress sebab H1N1. aku ingat lagi dulu time anta cik ida demam. pon same gak. stresss...hey. hahaha

sabo je la azmi..

ok la..sambung citer. sementara tunggu aeng n lain2 g beli tiket. anep ngan syafiq pon dah ilang g beli tiket. aku, jijun n azmi g kat megamall jap. jumpe la ngan dak2 nie yg sepatotnyer tgh sibok setup tuk kejohanan tkd tuh. borak2 jap sambil tunggu azmi nak g cucuk duit. pastu azmi ajak g beli baju. naik kat reject shop...tutupla plak. pastu aku pon ajak la diorang temankan aku g makan sushi. tapi ayat tu dah disalahtafsirkan oleh makhluk 2 ekor nie. seb bek la sushi x tutop lagi. aku pon beli bungkus. dalam 5 pinggan kot. abes kat rm24.

duk kat meja kat luar sushi tu jap. tunggu jijun g beli ubat batuk. aku plak dah lapo nie makan la sushi tu ngan azmi. sampai plak jjun, anep ngan syafiq. kitorang pon makan la sushi tu ngan bahagienyer. abes berterabur sushi tu. sume x reti pegang chopstcik. hahaha. lawak tol. dah jadi macam nasi dah sushi tu.
failed!

sementara tunggu aeng g anta pandan balik ump..kitorang sume x taw nak wat pe. jijun plak ajak g karok. ok. sume setuju g teman jijun karok. aku plak g kaco anep main game bear.haha. pastu g dengar jijun ngan syafiq plak nyanyi. azmi plak menghilang ntah mane ntah. gayut jek taw. haha. pastu paie kol cakap diorang dah sampai. aku pon ok je la. tunggu anep nak abeskan coin dye n jijun plak x abes nyanyi lagi. then, mesej kedua paie pon sampai :

wei, kitorang dah lapo nie.

ok.ok. oit..jijun! dah dah la tu karok. jom makan. makan kat mane? maple jek. xmo jauh2. dak2 nie sume dah penat. lepak kat maple sampai kol 12 lbey. pastu g terminal anta azmi. x ley bla tol mamat nie. naik bas pakai bende yang tampal kat kepala tu..ape ek?? lupe la plak. koyok kot..adeh. xpela..dalam kol 1 lbey tu baru gerak balik ump. sume dah nganok dah.

so,,,sampai situ jek citer aku tuk pe yang berlaku satu hari dalam 31 julai. fuh...panjang gak aku taip.huhu. time kasih sebab sanggop bace citer aku yg teramatlah panjang nie. memerlukan kesabaran gak nie. tp nak wat cmner?? bnyak sangat bnde yg berlaku dalam 1 hari tu.

p/s: ok..see next entry. pasal futsal plak. aku baru jek dapat gamba futsal kat ain.

p/s: yg pasal dialog tu aku main hentam jek..tp lebih kurang camtula aku cakap ngan azmi =p


daaa~~



MySpace

Comments: 6

mS.paNdan said...

thnk u fr evrythng......
sorry fr dstroyed ur day............

atiqahtuty said...

ari yg memenatkn
sabao jo la
ho3

dynoboyz said...

haha. H1N1 nie mmg cari pasal.

dak busyuk yang gler coklat said...

ari tu besh
adventure
kekeke ;p

nuRuLain_zAiNi said...

wakaka..

panjang btul entry ko kli ni

npe ri ko mik mase mnaip??

haha

dak sengal yg gler m&m said...

[pandan]

xde hal lah pandan
hehehe
seb bek ko dah sihat skang nie
haha

[kak tiqah]

memang ari yg sangat mencabar
hohoho

[anep]

H1N1 cari pasal ngan azmi jek
hahaha
stressss

[paie]

huh. memang sangat mencabar keimanan aku tol.
hahaha

[ain]

loame gak r aku mek mase nak menaip bende alah nie.
huhuhuu