Berat Badan!

hai. ketemu lagi di hujung minggu! hakhakhak! Seperti biase dah sebulan x update blog. Cerite banyak nak diceritakan. Tapi bile dah start menaip lupe dah ape nak citer. Hahaha. 

Nie nak citer pasal berat badan. Hukhukhuk. Nak kate aku obes x. Nak kate kering pon x. Biase biase aje. Tapi pipi dah kembung. Perot dah kedepan. Hahaha. Dulu mase zaman zaman skolah ok jek. X buncit. Masok matrik pon still maintain lagi. Masuk U pon still maintain lagi. Aku memang jenis makan banyak. Banyak tuh means aku makan selalu. Kejap kejap makan. X sampai 2 jam makan aku lapar lagi. Capai jek ape ape yang boleh dikunyah. hahaha. 

Tapi aku x risau, sebab mase skolah tiap tiap minggu ade training Taekwondo. Training dye jangan cakapla. 3 helai baju aku pakai lencun. Buang sume lemak lemak yang aku makan seminggu tuh. haha. Masok matrik aku main tenis. Tiap tiap petang turun g main tenis. Masok U aku sambung balik Taekwondo. Nie training dye lagi dasyat. 3 kali seminggu. Dan oleh kerana aku masok tournament. So, nak tak nak kene maintainkan berat. Aku masok kategori Fin weight. Kategory paling ringan. Bawah 47kg!. Mase tuh berat aku cume 39kg! haha. Tahun kedua naik 42kg! Sebab dikerah untuk menaikkan lagi muscle. Bagi tough cket. kalo x kene tendang melayang. haha. So aku kene maintainkan berat 42kg! Berat naik readyla ko kene ragging ngan coach sampai berat ko turun 42kg! 

Dan semuanya mule berubah pada tahun ketiga study. Aku terlibat dalam satu excident dengan kawan2 sekelas aku. So korang boleh agakla kan. Bile dah excident.  Stay kat hospital. Makan makanan hospital. Ubat2 dye. Membuatkan badan aku makin naik!. Selera pon bertambah. Pastu setahun berehat dari Taekwondo. X boleh lasak lasak sangat dah. Makin hari badan makin naik. Tambah tambah skarang aku dah keje. Dan keje aku nie pulak dok depan komputer. Taip taip. Jari jari jek kurus. Part lain terus membesar. Hahaha. 

And now aku dah takot dye akan membesar besar n besar lagi. So, aku amek keputusan. Aku kene start workout. N aku dah amek Herbalife ntok control and proses dalam badan aku. Dye buang lemak lemak yang x patot. Haha. N ckopkan badan aku dengan nutrisi yang diperlukan. Tapi kalo nak hasil cepat memang x boleh nak bergantung 100% dengan produk. So, petang petang..err.. x petaang la. Malam. Lepas balik keje. Aku akan spent dalam 15 minit ntok workout. Tiap tiap ari! buat dalam bilik jek. Hahaha. Skipping situp pumping and banyak lagi la. Tapi banyak fokus workout untok kempiskan perot. Hahaha. Dah 2 minggu aku start sume nie. Dan hasilnyer nampak jugakla walaupon x banyak. Nak tengok hasil yang lagi aummmm...tunggu nant 2 bulan akan datang. Hahaha. 

fuhhhh~~~~~ Panjang giler! Tabik spring sape yang boleh abeskan bace!. Time kasih. Nak tengok nona jap. Tengah tunggu segmen Sheikh Muzaphar dan anaknyer Bella belajar berenang! Sape nak aja aku berenang? 

Comments: 4

ciksukaberangan said...

haha. chaiyok2. maintainkan berata badan. hihi

m&m's said...

haha. nak maintain tuh yang payah. tengok makanan sume nak bedal. haha

Tom said...

nk trun berat kne disiplin..w0rk0ut tiap2 ari..jage makan..jgn skip mnum herbalife..n plg pnting skali..NO KFC! NO MCD! hahaha..bley keww :p

hanis said...

awak x support saye. sy nak diet time tuh la awak g ajak makan luarr. haaaa. saye takot awak kecik ati nnt kalo saye x teman. haaaa....salah sape? :p